Kortmat-bloggen

Matglade, svoltne så vel som tørste, har mange gode matfestivalar å glede seg til i år. Vi har begynt på ei oversikt som vi håpar vil vekse seg større i løpet av året. Her vil du finne mykje godt å bite i, og det kan fort bli vanskeleg å velje kva du skal få med deg More Info »

Påmeldingane til Matamål sin Torgdag laurdag 30. september har begynt å tikke inn og festivalen har gleda av meddele at blant dei finn du Signes Raspeball som kjem tilbake som utstillar med Norges beste raspeballar. – Matamål har vert ein veldig kjekk og innhaldsrik oppleving dei to åra eg har vore med. Her er det More Info »

  Eit av føremåla som Kortmat jobbar med er å gjere lokal mat meir tilgjengeleg på nett. Dette gjer vi mellom anna ved å lage nettsider med integrert nettbutikk til lokale matprodusentar. Det er sjelden vi skryt over eige arbeid, men vi vil gjerne gjere det litt no slik at du har moglegheit til å More Info »

22.-24. mai blir det arrangert kurs i Plukk Vilt: hausting, foredling og bruk av tang og ville vekstar på Værlandet/Bulandet som ligg i Askvoll kommune. Bli med på eit botanisk djupdykk inn i korleis du kan hauste frå naturen og kystlandskapet, og ei matreise inn i dei utsøkte smakane til tang og ville vekstar. Kurset er i More Info »

Foto: Pralina i Ålesund har forma flotte påskeegg og påskeharar av sjokolade.   Det nærmar seg påske, påskegodt, påskeegg, fjell- og hyttekos. Dette er tida då vi kanskje puttar i oss meir godteri enn i jula. Kanskje blir det priskrig på smågodt og kvikklunsj på tur, men om du ønsker å prøve lokal sjokolade denne More Info »