Enter your full name here.

Enter a valid email address here.

Enter the subject of your enquiry here.

Enter the content of your enquiry here.

Enter the characters from the image.

Sangnæspølsa blir laget med den gamle oppskrifta som på -30 tallet. Gode råvarer, uten kunstige tilsetningsstoffer men selvfølgelig med moderne kvalitetskrav som grunnlag. Den har blitt en fast følgesvenn på festbord så vel som matpakke her på bygda, men også etter hvert utenfor Hadelands grenser.

Spekeprosessen foregår uten bruk av startkultur og den naturlige fermenteringsprosessen gir en langsommere modningsprosess, der smaken av råvarene utvikles.

Pølsene blir laget i liten skala med modere pølseutstyr.
De blir så hengt opp til tørking og modning i et uthus som er innredet til spekerom med god lufting.
Temperatur og luftfuktighet kontrolleres manuelt, og forholdes etter naturens klimasvingninger.

Det produseres kun i perioden sept. – apr. da den varmere årstiden gjør det vanskelig å få i gang den naturlige prosessen. Temperatur og luftfuktighet i spekerommet følges opp manuelt for at pølsen skal modnes optimalt.

Sangnæspølsa er litt søtlig og har en krydret aroma med tydelig hint av Nellik. Mange foretrekker at pølsa er litt myk i konsistensen og har en rødlig kjerne noe den har etter ca 2 mnd speketid.

Pølsa leveres i 3 forpakninger – Skivet, snabb, og hel pølse, og kan kjøpes hos en rekke dagligvare- og matbutikker eller på nett.

Adresse oslo