Gjer litt ekstra stas ut av frukosten i jula. Denne smakfulle raudbetesalaten passer godt til sylteflesk, kjerull og spekemat. Den gir ein søtleg og fin balanse til feittet og kryddersmakane i julepålegget.
Du treng:
500 g raudbetar
2 ss lynghonning
2 ss rapsolje
Grovsalt
100 g rista hasselnøtter
Grovhakka bladpersille
Slik gjer du det:
Vask raudbetane godt! Skallet skal vere på under steiking i omnen.
Bland saman heile betar og rapsolje slik at dei får eit godt lag med olje rundt seg. Vend inn grovsalt, ca. 1 god neve og steik betane på 175 grader i ca. 45 min til 1 time.
Medan betane er i omnen kan du også riste hasselnøttene på same temperatur til dei har fått ein gyllen farge og skallet dett av. Hasselnøttene skal grovhakkast, men spar gjerne litt heile nøtter til pynt.
Når betane er møre og skallet glir lett av kan ein reinske dei. Kutt betane i rustikke terningar, ca. 1,5-2 cm. Bland inn lynghonning, hasselnøtter og persille.
Pynt med heile hasselnøtter og litt persille på toppen.
Voilà!
Lyst på fleire oppskrifter eller tips til korleis du lagar til ein perfekt julefrukost?
Les også: