Laurdag 3. desember er det Bondens marked i Florø. Det er siste gong det er Bondens marked på Torget før jul, så om ein vil handle inn gode råvarer og kortreist julemat laga på tradisjonelt vis, så er dette staden å vere laurdag.  Kanskje finn du nye eller kjende favorittar som du kan pakke inn som smakfulle julegåver eller anna knask som du og familien din kan kose dykk med i jula. Det du skulle trenge av kjøtt til sjølve julemiddagen finn du også her.

 

Desse produsentane stiller på Torget i Strandgata laurdag frå kl. 10.30 til 15.00:

 

Heimtun

Økologisk kjøtt av fjordfe og gammalnorsk spel, pølse, pinnekjøtt og ferskt hjortekjøtt.

 

Håjen

Sunnfjordlefse, kaffilefse, fiskebrød, flatbrød, natronkaker og potetkaker.

Søte julekaker som sirupsnippar, serinakaker, krumkaker og sandnøtter.

Syltetøy og gelé av frukt og bær frå eigen hage, og moltesylte og blåbærsylte av sjølvplukka bær.

 

Jevnlid Garden

Julepølser og sylteflesk. Julepølsene er laga på same oppskrift som har vore brukt på garden Jevnlid gjennom generasjoner. Sylteflesket er etter farmora deira si oppskrift, og kling med namnet farmors sylteflesk.

 

Kandal Kjøtt

Pinnekjøtt, spekepølse og spekekjøtt av geit, julepølse, dampepølse, kvitløkspølse, kjerull og sylteflesk.

 

Reksta Villsau

Økologiske spekepølser av villsau i to storleikar. Dei har også med skinn av villsau og kassar/korger av rekved.

 

Sognefjord Sjokolade

Pralinar og forskjellige lekre blandingar av kortreist sjokolade og julegodteri.

 

Les også: 9 gode grunnar til å gi lokalmat i julegåve

 

Vi minner også om at det er Bondens marked på Elvetorget i Førde 10. og 17. desember.

Kontaktperson: Gro Sveen (forde@bondensmarked.no)
http://bondensmarked.no/