Matkollektivet

Matkollektivet er ein nettbutikk  som leverer mat frå bonden rett på døra di i Bergen og Askøy. Matkollektivet starta hausten 2014, og er i dag ein leverandør av bærekraftig råvarar av høg norsk kvalitet. Matkollektivet er vestlandsbøndene si største fan og er opptatt av å ha heile opplevinga med til sine kundar. I gjennomsnitt har 7 gårdsbruk blitt lagt ned kvar dag sidan 1990 – og det er matkollektivet fast bestemt å endre på, ved å levere lokal mat frå bonden som er produsert på lag med naturen. Om du er så heldig og bur i Bergen eller Askøy kommune, så kan du bestille Matboks for 2 – 4 personar eller enkeltprodukt som grønsakar, bakst eller meieriprodukt frå Matkollektivet her.

45678900000000000

Facebook.com/matkollektivet
Instagram @matkollektivet

Bilete frå matkollektivet.


 

Kolonihagen i Oslo – Økologisk mat og matkasse.

Kolonihagen_logo_500_302_90 (1)Resturant Frogner og matkasse.
Kolonihagen leverar smakfulle økologiske råvarar heim til folk og eigne resturantar i Oslo. Dei er oppteken av råvarar som er produsert på naturens premissar som er økologisk og bærekraftig. Her er kvalitet over kvantitet som gir trygghet og næringsrikt råvare viktig.

På Frogner har Kolonihagen tatt i bruk ein gamal stall som lokale og beholdt det rustikket preget som passar godt i lag med den reine og økologiske lokalmaten som blir servert.
8672324293_68a19329d0_o_1_ (1)

“Der du er”

Når fine veiret kjem i Oslos gater, så reise Kolonihagen “der du er” som er eit konsept der dei serverar sunn økologisk street food på forskjellige stadar i Oslo – alt ettersom kva som skjer i byen.

Kolonihagen bryggeri
Kolonihagen starter også eit bryggeri i 2013 og sel i dag økologisk øl på Kolonihagen Frogner, Tønsberg og på alle Meny butikkar i Noreg.

Bilete frå kolonihagen.no
kolonihagen02 (1)Facebook.com/kolonihagen
Instagram @kolonihagen


Mathallen på Vulkan.

Om du befinner deg i Oslo på besøk eller bosatt, så er Mathallen ein plass verdt å besøke for den matglade. Mathallen  i Oslo ligg på Vulkanområdet mellom øst og vest i Oslo sentrum og har ope frå måndag til sundag. Mathallen tar inspirasjon i dei europeiske mathallane og tilbyr bla spesialbutikkar, kafear og spisestadar. Matrelaterte konferansar, kurs og messer er aktivitetar som mathallen tilbyr i tillegg til servering av spennande smakar og ferske råvarar. 

Mathallen-en-sommerdag-1024x681

facebook.com/mathallenoslo/
Instagram: @mathallenoslo

Bilete frå mathallenoslo.no


Svanøy Røykeri og laks20111008_Svanoy-Roykeri_1232-952x439

Svanøy Røykeri ligg på Marø Havbruk på øya Svanøy utanfor kystbyen Florø i Sogn og Fjordane. Det er ei lita familie bedrift på 3 generasjoners kvinner. Her produserar dei laks av beste kvalitet og er opptatt av å følgje laksen frå den er 70-80 gram til den er ferdig foredla produkt. Etter røyking blir laksen marinert og det er ikkje få smakar å vele mellom: norsk akevitt, mildare konjakk, kvitløk og krydder, marinert med sjølvplukka pors og eigenprodusert porssnaps eller den tradisjonelle røykelaksen. Svanoylaks.no har også fått seg nettbutikk der ein enkelt kan bestille dei produkta ein vil ha, rett heim. 

3-stende-bilder-952x439

Facebook
Instagram: @svanoylaks
Bilete frå svanoylaks.no


Far min sitt kjøkken

“Far min sitt kjøkken” skrivast av Geir Hopen Nødset som opprinnleg kjem frå ei tidligare fiskarslekt på Vestlandet. Bloggen er inspirert av Nødsets far som drev med hobbyproduksjon av tradisjonsrik norsk mat. “Far Min Sitt Kjøkken” har som målsetting å bruke lokalproduserte råvarar og bringe vidare kunnskap om tradisjonsrik mat inn i framtida. På bloggen finn du oppskriftar og framgangsmåtar for å salte, røykje og speke maten.
farminsittkjøkken_01 (1)
Har du lyst å finne ut korleis du laga spekepølse på gamle metoden? Eller korleis lage spekeskinke på italiensk vis? Då bør du ta ein titt på farminsittkjokken.no. Bloggen blir også skrevet på nynorsk som gjer opplevinga endå betre!

Facebook.no/farminsittkjokken
Instagram @farminsittkjokken

Bilete frå farminsittkjokken.com


Kraftmamma

logo

Kraftmamma består av mødrene Vibeke, Gry, Anne Marit og Marianne som alle saman kjem frå ulike bakgrunnar og har alle saman funne ein betre livsstil igjennom naturleg og tradisjonsrik matlaging.

Kraftmamma er ei tidsreise tilbake til forfedrenes tilberedingsmetodar og kunnskap om næringsrik tradisjonsmat. Kraftkoking, bløytlegging, melkesyregjæring og surdeigsbakst er ein av dei tinga som kraftmamma er opptatt av å formidle slik at næringsinnhaldet aukar og blir lettare å fordøye for liten og stor. Her er det kunnskap om råvaren stor, og korleis den skal brukast på best mogleg måte.

Dei driv ulike nettsider, bloggar og kurs som har drivkraft i kortreist mat og ein naturleg livsstil. På sida finn du også ei liste over produsentar av melkeprodukt, kjøttvarer og grønnsaker som er produsert naturleg og bærekraftig. Engelsk teksta versjon av kraftmamma: mynordicpantry.blogspot.no

facebook.com/Kraftmamma
instagram: @kraftmamma @duggurd


Fra Jord til Bord

Bloggen frajordtilbord.no som er skrevet av Gry Hammer som også står bak Kraftmamma, er verdt å følgje. Gry skriver bøker og held foredrag og kurs om jakten på det ypperste, reinaste
og den mest bærekraftige maten. Her finn du oppskrifter, informasjon om kurs og foredrag og mykje god lesing rein mat!

fra jord itl bord

facebook.com/FraJordTilBord/
Instagram: @gryhammer

Bilete frå jordtilbord.no / Werner Juvik.


Gutta på haugen
Skjermbilde-2014-11-12-kl.-11.51.50

Gutta på haugen er ein spesialbutikk på Ullevågsvegen i Oslo for smaksrike matvarer, med eit stort utval av kortreiste og langreiste delikatesser.  Vil du bort frå Oslo sentrums tjas og mas, stikk innom Gutta på Haugen, og vips får du kjensla av å leve for hundre år sidan, med kjøpmannsdisk, kvalitetsvarer, spennande oster, spekemat, frukt og grønnsaker og mykje anna  digg. Gutta på haugen kan du besøke på Mathallen, sjekk deira nettside og sosiale medier for oppdateringar om diverse aktivitetar.

Facebook.com/guttapahaugen
Instagram @guttapahaugen
testshots_gutta_paa_haugen_mai2015-34-of-47 Bilete frå gutta.no