JUNI

Førde Øl og Matfestival
Facebook.com/fordeolfestival  – Sentrum Sør, Førde  3 – 4 juni.2016.

Lærdalsmarknaden
http://laerdalsmarknaden.no – 17 – 19.juni 2016 – Velkommen til den største friluftsmarknaden i Lærdal, som har om lag 15.000 besøkande. Dette er sommarmarknaden, der sosiale møte mellom folk, underhaldning og handel går hånd i hånd.

Sildebordet i Florø
www.facebook.com/Sildebordet/  17 – 19.juni vert verdas lengste sildebord arrangert i Florø! Då dekker vi omlag 350 meter bord gjennom Florø sentrum. Her vert det servert fleire gode silderettar, og alle får ete seg mette. Heilt gratis!

Himmel og Hav Kystfestival

Sildebordet er ein del av Himmel og Hav Kystfestival – ein festival som også omfattar laksens dag, konsertar og det historiske spelet «Kinnaspelet – Songen ved det store djup».

Norsk Laksefestival
http://www.norsklaksefestival.no/ – Nok ein gong arrangeres Norsk Laksefestival i Surnadal. 23 – 26.juni. 2016 er det klart for fiskekonkurranse, martnadsgate, tivoli, konsertar og mykje meir for heile familien.

Mat og havnefestivalen
http://www.matoghavnefestivalen.no/ – 24 – 26.juni.2016. Festivalen samler om lag 30.000 festivaldeltakere, derav både turister og regionens innbyggere til folkefest siste helgen i juni. Under festivalen er det yrende liv i Halden. Gjestehavna fylles av båter fra hele kysten. Torget forvandles til et matmarked, omringet av byens serveringssteder som byr på herlige matopplevelser.

GLADMATfESTIVALJULI 

Matopplevelser i Numdal
http://matopplevelserinumedal.no/ – 1 – 2.juli.2016.
Salg og markedsføring for 35 lokale aktører innen lokalmat og grønt reiseliv. Foredling av Spælsau fra Numedal mm, utgiver av boken «Mat fra Numedal», arrangør av Matfestivalen i Numedal og lokalmatmarkeder i høst- og påskeferie samt salg og servering i kafè og butikk på Rollag Stasjon.

Gladmat festivalen
http://gladmat.no/  Gladmat er den ledande matfestivalen, både i Noreg og i Norden, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur. I 2016 arrangeres festivalen for 18. år på rad i Stavanger frå 20 – 23. juli 2016.

Morellfestivalen
http://morellfestivalen.no – 28 – 31.juli 2016 i Lofthus i Hardanger. Morellfestivalen går over 3 dagar og tilbyr eit svært innhaldsrikt program for både små og store. Marknadsplassen byr på spanande produkt og mykje å smaka på.

AUGUST

Kalvåg Kystfestival
https://www.facebook.com/kystfestival – 5 – 7.august. Kalvåg vil koke av kystkultur, og i år står mat og drikke som tema! Her blir det underhaldning og aktivitet for både små og store. Den tradisjonsrike Rorbua med sin gode stemning og Steinar Engelbrekson’s band spiller på Knutholmen både fredag og laurdag. Kystlagets båter blir pusset og gjort klar for rokonkuranse på vika. Sett av den første helga i august og kom til Kalvåg. Her har vi plass for båter, bobiler eller muligheter for rorbu/rom leige fra Knutholmen.

Trøndersk matfestival
http://oimat.no/tronderskmatfestival/
– Trondheim Torg 04 – 06.august.2016

Bryggerifestivalen
http://oimat.no/bryggerifestivalen/ – Trondheim, 04 – 06. august. 2016. Bryggerifestivalen i Trondheim er ein festival for spesialøl og håndbrygget øl. Festivalen arrangerast samtidig som Trøndersk Matfestival.

Skalldyrfestivalen
http://skalldyrfestivalen.weebly.com/ – 10 – 14.august.2016. Skalldyrfestivalen er ein tradisjonsrik festival som har utvikla seg meir og meir til ein matfestival. Hele Mandal sentrum stengast og det er ett yrende folkeliv. Titusener av folk entrer festivalen for å ete fantastisk god sjømat, gå på konsert og generelt ha ein deilig avslutning på sommaren.

Norsk Bringebær Festival
http://norskbringebaerfestival.no – 19 – 21.august 2016 på Vik – største bringebærkommunen i landet!

Smaksfestivalen Godt i Gapet
www.facebook.com/Smaksfestivalen – 19 – 21.august. God mat, god drikke, god stemning og gode opplevingar. Under Smaksfestivalen skal freistingane komme som perler på ei snor.

Mersmak i skien
http://www.mersmakiskien.no/ – Matfestivalen Mersmak i Skien arrangerast 26. og 27. august. 2016 og for 9. gong. Det blir ein folkefest med meir enn 100 utstillere og stort mangfold. Publikum kan oppdage nye smakar og hente inspirasjon fra Økologisk torg, Barnas torg, Bondens torg, Utmarka vår, Mat fra hele verden, Regional matkultur og hjå alle utstillerne i gata!

Matfestivalen i Ålesund
http://www.matfestivalen.no/
– Den Norske Matfestivalen i Ålesund går av stabelen 24. til 27. august 2016. Vi gler oss til å gje deg mange spennande utstillere, fagseminar, kurs, gode mat- og drikkeopplevelsar på arenaen og festivaltilbud på byens restauranter og hotell.

TRØDERSKMATFESTIVALSEPTEMBER

Bergen Ølfestival
http://bergenolfestival.no/ – 2 -3. september. Bli med på Norges største og beste ølfestival! Bergen Ølfestival fyller 5 år i år, og med på BØ 2016 er hele 41 norske bryggerier! BØ kan også by på god mat, foredrag, konkurranser og andre aktiviteter.

Bergen matfestival
http://www.matfest.no/
2. – 4. september Koengen – Bergenhus Festning. Bergen Matfestival er blitt den viktigaste arena for presentasjon og salg av bærekraftig kortreist mat i Hordaland og Sogn og Fjordane og synliggjøring av vår stolte matkultur og historie.

Matstreif
http://www.innovasjonnorge.no/matstreif/
– 2-4.september.2016, Oslo. MATSTREIF er Norges største matfestival – som arrangerast midt i hjertet av hovedstaden. Arrangør er Innovasjon Norge, på oppdrag fra LMD. Festivalen tilbyr det beste du får av norsk lokalmat og vi ynskje å auke entusiasmen, kunnskapen, bevisstheten og stoltheten rundt norsk mat- og drikkekultur.

Oslo Akevittfestival
https://billetto.no/events/130381 – Lørdag 3.september blir det mulig å smake over 100 ulike norske akevitter fra forskjellige leverandører og produsenter.

Egertorget Matfestival
http://http://egertorget.no/ – 3 – 4.september – Hokksund. Egertorget Matfestival skal være et arrangement som fremmer lokalmat og norske tradisjoner samtidig som det skal være en inspirasjonkilde til videreutvikling av norske landbruksprodukter. Mottoet våres er: Ekte smak – Ekte opplevelser.

Vesterålen Matfestival
http://www.vesteralenmatfestival.no/ – 10 – 17.september. Vesterålen Matfestival er en regional matfest, med arrangementer over hele Vesterålen – i alle kommuner. Festivalen var ny i 2010. Festivalen skal bidra til å fremme regionens sterke og spennende arktiske mattradisjoner, og en matkultur som fortjener å bli tatt vare på.

Arktisk Mat
http://www.arkmat.no/ – 16 – 18.september  – Mosjøen.

Smak av Sogn
www.facebook.com/smakavsogn– 21 – 25.september. Smak av Sogn er matfestivalen i Sogn! Ope for alle med lidenskap for mat! Me har kurs, fagdag og marknadsdagar. Alltid siste helga i september.

Matamål
http://matamal.no/
– Matfestivalen på Sandane, Sogn og Fjordane, 21-25.september.2016.

Smakfest i Tromsø
http://www.smakfest.no/ – 23-24.september 2016. SMAK er matfestivalen for og i Nord-Norge, den arrangast midt i matfatet Tromsø i september. Tromsø er Norges nest største fiskevær, vertskap for prisbelønte produsentear av matvarer, dyrkande produkt av svært høg kvalitet, gode restaurantar og matutdanning til å vere stolt av. SMAK har tatt posisjonen som hele Nord-Norges matfestival og skal vise mangfoldet av dei fantastiske råvarene, matkulturen og kompetansen som finnes i landsdelen vår.

Norsk Eplefest
http://eplefest.no/
– 24.september.2016. Markedsdagen Norsk Eplefest arrangeres i sentrum av Gvarv – også ofte omtalt som Frukthovedstaden.

Matstreif2016_900

OKTOBER

Akevittfestivalen
http://www.akevittfestivalen.no/
– 13 – 15.oktober.2016 – Gjøvik.

Hardanger matkulturfestival
http://www.hardanger-matkulturfestival.no/
– 14 – 16.oktober.2016 Eidfjord, Hardanger.
Hardanger Matkulturfestival Eidfjord er ein festival som forsøker å skapa ein møtestad mellom tradisjonsberarar og presentera historia vår gjennom lokale mattradisjonar, handverkstradisjonar og kunstnarleg innslag for liten og stor. Hovudarena for festivalen er Hardangerviddahallen i Øvre Eidfjord.

NOVEMBER

Rakfisk festival
http://www.rakfisk.no/ – 03 – 05.november.2016. Med 25 000 besøkande kvart år har Norsk Rakfiskfestival etter kvart blitt ein av dei største markedsplassane for Norske småskalaprodusentar. Festivalen haldast alltid første helg i november på Fagernes i Valdres.

Gamalostfestivalen
http://gamalostfestivalen.no – 26 – 29.mai.2016

Geitostfestivalen
http://geitostfestivalen.no

*Bilete frå Trøndersk matfestival, Bergen Matfestival / matfest.no, Innovasjons Norge og gladmat.no