Kjøkkenet på Hjørnevikbua følger årstidene og nyttar råvarer knytt til de ymse sesongane. Her på Bua tenker vi lokalt. Vi nyttar i størst mogleg grad råvarer frå lokale produsentar, jegere og fiskere.

Kortreist mat er i tida og vi i Florø har tilgang på førsteklasses råvarer som gir deg som gjest hos oss ei unik matoppleving.

OPPSKRIFTER

VILLSAUFILET

UTBEINA VILLSAUKAM FRA FÆRØY GARD

Brunes først med nøytral olje til du har oppnådd en fin brun skorpe. Tilsett et par ss godt smør og litt heile fedd hvitløk , ”skumstek” videre fileten og krydre med salt og pepper. Fileten steikast medium for best resultat.

PASTINAKKREM

PASTINAKK FRA AURLAND JORDBRUKSKOLE

500 gr skrelt pastinakk dekkes og kokes mør med H-melk. Sil av pastinakken. Kjør pastinakk 3 ss smør og salt sammen til en glatt krem i blender. Juster evt tykkelse med resten av melka. Rødbetchips Rødbet frå Aurland Jordbrukskole skrelles og skives så tynt som mulig. Bruk mandolin om du har tillgang til det. Skivene dyppes raskt i mjøl og friteres i rapsolje på 180 grader i ca 30 sekunder. Ha over på kjøkkenpapir slik at de får rent av seg resten av fettet.

VILLSAUSJY

Brun kraftbein (restene fra kammen) sammen med gulrot, løk, purreløk og sellerirot i ovn. Tilsett dette i en kjele med vann og la det putre ca 5 timer. Ta ut av beina og grønnsakene. Reduser deretter krafta til du får en tjukk og innkokt sjy. Ikke bruk salt under koking siden denne skal reduseres. Da har du bedre kontroll på saltmengden.

SPELTOTTO

200 gr speltkjerner oppbløtt over natta. ½ kepaløk ½ fedd hvitløk ca 2 dl summerred eplemost fra Fjordane Gardspresseri 1 håndfull ekstra vellagret undredalsost Legg speltkjernene i bløt natta over. Finhakk hvitløk og løk. Fres dette i litt smør til det blir blankt. Tilsett speltgryna og tilsett litt og litt eplemost. Når gryna er nesten ferdig kokt tilsettes en håndfull extra vellagret undredalsost. Monter som vist på Video.

VILLSAU LÅR

Under fylling av Villsau lår fra Færøy Gard brukte eg urtesalt og urter som timian og selleripersille fra Høgt og Vil. Samt grovkvernet pepper. Steikes i ovn på 150 grader sammen med rotgrønnsaker til kjernetemp på 55. Ta ut og la låret kvile minst 20 min før du skjærer det opp.

Her kan du se videoen