Kortmat-bloggen

,

Profilintervju med Påldtun Frukt & Bær

På eit lite gardsbruk på Sandane i Nordfjord held familiebedrifta Påldtun til. Påldtun består av Veronica Hauge og Magne Ravnestad, samt foreldra hennar. Småbruket ligg ved Gloppefjorden der frukt og bær får gode forhold å vekse i. Under innhausting av råvarane reiser frukta berre nokre få meter frå jord til produskjonslokala dei har på garden. More Info »

,

Produsentprofil – Kinn Bryggeri

Dei lagar øl på “gamlemåten” og har på få år klart å bli kjend for sitt lokaløl og særpreg, samt fått trofaste fans i heile Noreg. Dei har ein av dei mestsolgte norske øla på Vinmonopolet og eksportere øl til fleire ulike land og skal denne veka sende øl for fyrste gong til Frankrike. Kinn More Info »

,

Matglede, NM og festivalprogram

Matglede var tema for den første helga i september. Helga var fylt av god lokal mat- og drikke rundt om i landet. Matstreif i Oslo er Noregs største matfestival og Innovasjon Norge arrangerte i år for 12. gang på oppdrag frå Landbruks- og matdepartementet med over 200 norske produsentar tilstades. NM i mat og drikke. More Info »

, ,

8 som er fint å følgje

Her er 8 personar, bedriftar, blogg eller organisasjonar som er fint å følge for dei som er oppteken av lokalprodusert mat og norsk kvalitet. Dette er menneskjer som er lidenskapleg opptatt av miljøvenleg og næringsrik mat, laget på tradisjonelt vis.

Lokalmat-tema på Kalvåg Kystfestival

Årets tema er «Tradisjons-mat og drikke» under Kalvåg Kystfestival som går av stabelen 05 – 07.august!