Kortmat-bloggen

,

Lokalmat – årets julegåve til dei som har alt

Jula er nok ein gong like om hjørnet og det er på tide å tenkje på kva ein skal kjøpe i gåve til kjære og kjente: familie, venner, arbeidskollegaer og tilsette. Men det er ikkje alltid like lett å finne ut kva ein skal gi til dei som har “alt”. Derfor har Kontorspar i Førde More Info »

Markedsdagar i desember 2016 – Bondens Marked

No nærmar det seg juletider og her kan du sjå datoar for når det er markedsdagar i Sogn & Fjordane i desember:   03.desember Torget i Florø 10.desember Elvetorget i Førde 17.desember Elvetorget i Førde   Kontaktperson: Gro Sveen (forde@bondensmarked.no) http://bondensmarked.no/

,

Profilintervju med Kandal Kjøt

Kandal Kjøt DA er ei småskala foredlingsbedrift av geit- og kjekjøtt. Kandal Kjøt ligg øverst oppe i Kandal med utsikt over Breimsvatnet i Gloppen Kommune i Nordfjord. Med mål om å gje geit og kje-kjøt meir merksemd har Kandal klart nettopp det, ved gode og nøye råvarar, gamle oppskriftar og samarbeid med andre lokalmatprodusentar i Gloppen.  Tredje More Info »

,

Profilintervju med Påldtun Frukt & Bær

På eit lite gardsbruk på Sandane i Nordfjord held familiebedrifta Påldtun til. Påldtun består av Veronica Hauge og Magne Ravnestad, samt foreldra hennar. Småbruket ligg ved Gloppefjorden der frukt og bær får gode forhold å vekse i. Under innhausting av råvarane reiser frukta berre nokre få meter frå jord til produskjonslokala dei har på garden. More Info »

,

Produsentprofil – Kinn Bryggeri

Dei lagar øl på “gamlemåten” og har på få år klart å bli kjend for sitt lokaløl og særpreg, samt fått trofaste fans i heile Noreg. Dei har ein av dei mestsolgte norske øla på Vinmonopolet og eksportere øl til fleire ulike land og skal denne veka sende øl for fyrste gong til Frankrike. Kinn More Info »