Kortmat-bloggen

,

9 gode grunnar til å gi lokalmat i julegåve

Lokalmat er kortreist. Det betyr at når du kjøper lokalmat så bruker du kjøpekrafta di til å vere med på å støtte oppom lokal økonomi og bøndene i landet vårt og deira levebrød Det finnast faktisk kortreist konfekt. Konfekt er ofte å finne under juletreet til folk, men den treng ikkje vere eit keisamt gjensyn. More Info »

,

Lokalmat – årets julegåve til dei som har alt

Jula er nok ein gong like om hjørnet og det er på tide å tenkje på kva ein skal kjøpe i gåve til kjære og kjente: familie, venner, arbeidskollegaer og tilsette. Men det er ikkje alltid like lett å finne ut kva ein skal gi til dei som har “alt”. Derfor har Kontorspar i Førde More Info »

Markedsdagar i desember 2016 – Bondens Marked

No nærmar det seg juletider og her kan du sjå datoar for når det er markedsdagar i Sogn & Fjordane i desember:   03.desember Torget i Florø 10.desember Elvetorget i Førde 17.desember Elvetorget i Førde   Kontaktperson: Gro Sveen (forde@bondensmarked.no) http://bondensmarked.no/

,

Profilintervju med Kandal Kjøt

Kandal Kjøt DA er ei småskala foredlingsbedrift av geit- og kjekjøtt. Kandal Kjøt ligg øverst oppe i Kandal med utsikt over Breimsvatnet i Gloppen Kommune i Nordfjord. Med mål om å gje geit og kje-kjøt meir merksemd har Kandal klart nettopp det, ved gode og nøye råvarar, gamle oppskriftar og samarbeid med andre lokalmatprodusentar i Gloppen.  Tredje More Info »

,

Profilintervju med Påldtun Frukt & Bær

På eit lite gardsbruk på Sandane i Nordfjord held familiebedrifta Påldtun til. Påldtun består av Veronica Hauge og Magne Ravnestad, samt foreldra hennar. Småbruket ligg ved Gloppefjorden der frukt og bær får gode forhold å vekse i. Under innhausting av råvarane reiser frukta berre nokre få meter frå jord til produskjonslokala dei har på garden. More Info »