Kortmat-bloggen

,

Lun raudbetesalat

Gjer litt ekstra stas ut av frukosten i jula. Denne smakfulle raudbetesalaten passer godt til sylteflesk, kjerull og spekemat. Den gir ein søtleg og fin balanse til feittet og kryddersmakane i julepålegget.   Du treng: 500 g raudbetar 2 ss lynghonning 2 ss rapsolje Grovsalt 100 g rista hasselnøtter Grovhakka bladpersille   Slik gjer du More Info »

,

Saftig eggerøre

Mange av oss har ein tendens til å steike eggerøra på for høg varme slik at den blir tørr, men om du er tålmodig med varmen får du ei luftig og saftig eggerøre som er glimrande til røykelaks.   Du treng: 6 egg frå Færøy Gard 1 dl fløyte Salt (Begynn med ca. 1/2 ts, More Info »

,

Grov sennepssaus

Denne fyldige sennepssausen er ein modig vekkar og den perfekte medsamansvorne til julefrukosten. Den gir sylteflesket og kjerullen ein ekstra piff, og er klar på under kvarteret.   Du treng: 0,5 dl grov dijonsennep 0,5 dl Dijonsennep Ca. 0,25 dl rapsolje 1 liten finhakka sjalottløk 1 ss finhakka bladpersille 1 ts sukker   Slik gjer du More Info »

,

Siste Bondens marked i Førde før jul

  Laurdag 17. desember er siste sjanse til å leite etter skjulte matskattar og lokale julegåver på Bondens marked i Førde. Med berre ei veke igjen til jul er det nemleg siste Bondens marked før julefreden kan få senke seg. Har du framleis ein del igjen på handlelista di? Ta turen innom. Her finn du More Info »

,

Bondens marked i Førde 10. desember

Dei smakfulle julegåvene og den tradisjonelle julematen finn du på Bondens marked i Førde på laurdag 10. desember. Her kan du handle kortreist julebrød, julepølse, pinnekjøtt, spekekjøtt, lutefisk, røykelaks, syltetøy, eplejus og mykje anna godt som du kan kose deg med i jula. Lokale godbitar og mjuke saueskinn kan også pakkast inn som spennande julegåver. More Info »