Kortmat-bloggen

, ,

Nye tankar, motivasjon og auka samarbeid med lokalt reiseliv

Grüne Woche i Berlin går av stabelen 20.-29. januar og er dermed eit av dei første arrangementa som markerer starten på matåret 2017. Messa er ei av verdas største for mat-, landbruks – og hageprodukt, med utstillarar frå heile verda. Norge er til stades for 30. gong i år og har med seg utstillarar frå Fjord More Info »

, ,

Slik lagar du den perfekte julefrukosten

Jula er ei tid då mange av oss samlast rundt bordet med god mat og drikke. Som oftast er det sjølve julemiddagen som får det meste av merksemda når det kjem til kor mykje hjarte og sjel vi legg i førebuinga. Men kva med å gjere julefrukosten om til ei smaksoppleving også? Kortmat har spurt More Info »

,

Frisk potetsalat

Enkel å lage, og frisk og syrleg på smak. Denne potetsalaten med vintereple og sylteagurk er nydeleg attåt spekemat, lammerull og røykelaks. Komplimenter den også med ein søt raudbetesalat og dei andre oppskriftene på bloggen vår, og julefrukosten blir komplett.    Du treng: 8-10 stk. kokefaste poteter 1/3 purreløk i tynne ringer 1 norsk vintereple More Info »

,

Lun raudbetesalat

Gjer litt ekstra stas ut av frukosten i jula. Denne smakfulle raudbetesalaten passer godt til sylteflesk, kjerull og spekemat. Den gir ein søtleg og fin balanse til feittet og kryddersmakane i julepålegget.   Du treng: 500 g raudbetar 2 ss lynghonning 2 ss rapsolje Grovsalt 100 g rista hasselnøtter Grovhakka bladpersille   Slik gjer du More Info »

,

Saftig eggerøre

Mange av oss har ein tendens til å steike eggerøra på for høg varme slik at den blir tørr, men om du er tålmodig med varmen får du ei luftig og saftig eggerøre som er glimrande til røykelaks.   Du treng: 6 egg frå Færøy Gard 1 dl fløyte Salt (Begynn med ca. 1/2 ts, More Info »