Kortmat-bloggen

Kortreiste sommartips

I sommar kjem Kortmat med tips til dykk som vil på kortreiste turar og ferie i Norge. På dette kartet finn de spennande produsentar av lokal mat og drikke, kaféar og spiseri, restauranter og gardsbutikkar o.l som er verdt eit besøk. Vi legg ut nye sommartips kvar veke, så her kjem det mange matskattar, opplevingar og nære More Info »

Utseld for havrekjeks

Vi reiser gjennom Våtedalen. Følger lukta av nybaka havrekjeks. Det ryktast at dei er så populære at nokon reiser heilt frå Sotra til Byrkjelo for å sikre seg ein pakke av Bakar Jon sine Havrekjeks. Då Kortmat er innom er dei så klart utseld, men bakar og butikksjef Hilde Fjellestad er i gang med ei More Info »

Bondens marked i sommar

  Vi har oversikta over kor du finn Bondens Marked Sogn og Fjordane i sommar, og håpar du tek turen innom.   – 08. juli Førdefestivalen, Førde  august Mimi goes glamping, Åmot Operagard         26. august Godt i Gapet, Florø   Interessert i siste nytt frå Bondens Marked Sogn og Fjordane? Held deg oppdatert på More Info »

Noko å glede seg til: matfestivalar i 2017

Matglade, svoltne så vel som tørste, har mange gode matfestivalar å glede seg til i år. Vi har begynt på ei oversikt som vi håpar vil vekse seg større i løpet av året. Her vil du finne mykje godt å bite i, og det kan fort bli vanskeleg å velje kva du skal få med deg More Info »

Signes Raspeball stiller med Norges beste raspeballar

Påmeldingane til Matamål sin Torgdag laurdag 30. september har begynt å tikke inn og festivalen har gleda av meddele at blant dei finn du Signes Raspeball som kjem tilbake som utstillar med Norges beste raspeballar. – Matamål har vert ein veldig kjekk og innhaldsrik oppleving dei to åra eg har vore med. Her er det More Info »