Mange av oss har ein tendens til å steike eggerøra på for høg varme slik at den blir tørr, men om du er tålmodig med varmen får du ei luftig og saftig eggerøre som er glimrande til røykelaks.

 

Du treng:

6 egg frå Færøy Gard

1 dl fløyte

Salt (Begynn med ca. 1/2 ts, og smak til)

1 ss crème fraiche (valfritt)

 

Slik gjer du det:

Visp saman ingrediensane. Steik på middels varme. Ta gjerne panna du lager eggerøra i av og på plata slik at du har betre kontroll på når den er ferdig.

Om du ønsker ei ekstra saftig eggerøre, kan du tilsette  1 ss crème fraiche heilt på slutten før avkjøling.

Ha klart eit brett som du kan fordele eggerøra på slik at steikeprosessen stoppar så fort du tek den av plata.

 

Lyst på fleire oppskrifter eller tips til korleis du lagar til ein perfekt julefrukost?

 

Les også: 

Slik lagar du den perfekte julefrukosten 

Frisk potetsalat

Lun raudbetesalat

Grov sennepssaus