,

9 gode grunnar til å gi lokalmat i julegåve

  • Lokalmat er kortreist. Det betyr at når du kjøper lokalmat så bruker du kjøpekrafta di til å vere med på å støtte oppom lokal økonomi og bøndene i landet vårt og deira levebrød
  • Det finnast faktisk kortreist konfekt. Konfekt er ofte å finne under juletreet til folk, men den treng ikkje vere eit keisamt gjensyn. Sognefjord Sjokolade har mykje spennande å velje mellom.
  • Lokalmat er blant dei mest bærekraftige og miljøvenleg gåvene du kan gi. Den er ikkje berre kortreist, men fyller heller ikkje opp heimen med unødige gjenstandar. Spiselege godsaker forsvinn nokså fort.
  • Om du har funnet ein matskatt, som du ønsker å dele med dei du er glad i, er sannsynet for at dei også vil like den veldig stor.
  • Du har statistikken på di side. 1 av 4 veit nemleg ikkje kva dei ønsker seg til jul ifølge ei undersøking utført av Dnb.
  • Lokalmat er lekkert. Den er velsmakande og det perfekte supplementet til ein elles føreseieleg julegåve. Ei flaske vin er ofte ein gjengangar blant julegåvene, men blir ekstra spesiell om du til dømes kombinerer den med ei smakfull spekepølse frå Jevnlid eller verdas beste ost Kraftkar frå Tingvollost.
  • Du kan handle den på nett med godt samvit. Fleire av lokalmatprodusentane sel sine produkt på nettet, og Kontorspar i Førde har samla eit utval frå fleire bønder i Sogn og Fjordane i sin nettbutikk.
  • Den passer for dei aller fleste. Der er mykje variasjon blant lokalmatprodusentane, og ein finn både søtt og salt blant sortimentet. Det kan også vere greitt å ha ei ekstra julegåve liggande i bakhand om du skulle få ei uventa gåve frå nokon, slik har du alltid noko på lur som du kan gi tilbake.
  • Den kan delast med fleire. Og er det ikkje det vi ønsker å gjere i jula? Å dele med dei vi har rundt oss og å ha det fint i lag? Ein kan ikkje trå feil med noko godt i pakkane og på bordet.

Les også: Lokalmat – årets julegåve til dei som har alt

Lokalmat på nett finn du her: 

Saman med nokon av dei beste lokalmatprodusentane vi kjenner har Kortmat laga til ei julekasse med lekker og smakfull lokalmat som vi ønsker å gi vekk til jul. Korleis årets julegåve kan bli di, finn du svaret på her. 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar