Jula er nok ein gong like om hjørnet og det er på tide å tenkje på kva ein skal kjøpe i gåve til kjære og kjente: familie, venner, arbeidskollegaer og tilsette. Men det er ikkje alltid like lett å finne ut kva ein skal gi til dei som har “alt”. Derfor har Kontorspar i Førde satsa på lokalmat frå bønder i Sogn og Fjordane som årets julegåve.

Saman med bønder og lokalprodusentar har dei plukka ut det beste som fylket vårt sine fjordar og fjell har og by på av lokale matgleder. Utvalet finn du både i butikken og nettbutikken deira, så julegåvene kan du bestille på nett i år med godt samvit.

Kortreist, bærekraftig og velsmakande mat er god grunn til å handle lokalt. Vi har all grunn til å støtte opp om bøndene i dette fylket, seier Astrid Systad, dagleg leiar hos Kontorspar.

Eplegløgg frå Fjordane Gardspresseri, konfekt frå Sognefjord Sjokolade, tradisjonell einerøykt laks frå Svanøy og spekepølse av storfe frå Jevnlid, er berre nokre av dei kulinariske godbitane ein finn i nettbutikken deira. I tillegg til enkelt produkt, har dei også samansette gåvepakkar om ein vil gjere ekstra stor stas på nokon. Kva overraskingar som gøymer seg i gåvepakkane kan du sjå her. Og heile utvalet deira finn du her.

Midtsommardraum te frå høgt og vilt

srgb_produkt_8

Konfekt frå Sognefjord Sjokolade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokalmat som julegåve er populært blant bedrifter, men Systad fortel at også privatpersoner er innom butikken deira for å handle lokale julegåver.

Sjølv om det ikkje er så mange som har begynt det store innkjøpet enno, så har eg trur på at salet vil auke fram mot jul, slår ho fast.

Det er derfor lurt å vere tidleg ute når ein først skal handle noko som er unik og lokalt vs. produsert i overflod. Og når ein først er innom butikken deira kan det også vere fristande å gjere nokon juleinnkjøp til seg sjølv. Vi kan mellom anna anbefale kolakaker eller sjakkrutet frå Erketunet Gardsbakeri. Det er kanskje det nærmaste ein kjem heimelaga utan å lage det sjølv, samstundes som to av sju sorter er sikra utan så mykje som eit par tastetrykk.

Eit tilbod for alle

Lokalmat som julegåve er eit tilbod for alle. Kontorspar pakkar gåvene inn i fine gåveesker og leverer dei til deg til avtalt tid. Dei heldigaste, bedrifter i Sunnfjord, Ytre Sogn, Fjaler, Askvoll, Flora og Jølster, får pakkane frakta utan kostnad. Medan dei som held til i andre deler av fylket, samt, elles i landet, må betale posten sine satsar for bedriftspakke dør-til-dør. Siste bestillingsfrist er 1. desember. 

Privatpersonar kan bestille gåvene på nett, for så å hente og betale i butikk i veke 50 og 51.

Du kan ta kontakt med Astrid Systad på tlf.57 82 74 10 dersom du har spørsmål.

Gå til nettbutikken her

Er du produsent og ønsker å selge varene dine på nett?  Kortmat hjelper deg med å drive årets julekampanje